Η μικρότερη γλαύκα της Ευρώπης. Μικρόσωμη με μικρό κεφάλι με φούντες και φτερά στα αυτιά. Φτέρωμα τεφροκαστανό-στικτό. Ράμφος μαύρο-σκούρο κυανό. Μάτια-ίριδα κίτρινα. Γεννά τον Απρίλιο-Ιούνιο 4-5 αυγά. Τα κλωσσά 24-25 ημέρες. Μία ωοτοκία το χρόνο.

Μήκος: 19-20 cm, Φτερούγα: 16 cm, Ράμφος: 1,8 cm, Ουρά: 6,5 cm.
Βάρος: Θηλυκό: 90-95 gr, Αρσενικό: 75-80 gr
Ανοιγμα Φτερών: 50-54 cm

Βιότοπος
Δένδρα, κτίρια, κήπους. Φωλιάζει σε κοιλότητες ή σε παλιές φωλιές άλλων πουλιών.

NATURA GR3000013
Πηγή: e-fox.gr