Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 10 Ιουλίου ο 4ος δρόμος διάθλου στο νησί των Κυθήρων. Η διοργάνωση περιλάμβανε δύο αγωνίσματα – 300 μέτρα κολύμπι και 2,5 χλμ τρέξιμο στην διαδρομή Καψάλι- Χώρα.
Οι περισσότεροι αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα ήταν του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και ενώ συμμετείχαν και κάποια άτομα από το νησί των Κυθήρων.
Ο αγώνας, αν και δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα, είχε αρκετό ενδιαφέρον και ενθουσίασε τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όσους τον παρακολούθησαν. Νικητής στους άνδρες ήταν ο Πεφάνης Χαράλαμπος και στις γυναίκες η Στριλιγκά Μαρία και οι δυο αθλητές του Σ.Μ.Κυθήρων ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν η συμμετοχή του εφτάχρονου Τζωρτζίνη Ιωάννη.
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο αγώνας δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό δεν υπήρχαν και έπαθλα. Μοναδικό έπαθλο για τους τρεις νικητές και νικήτριες ήταν ένας κλώνος ελιάς που τους δόθηκε από τον Δήμαρχο Κυθήρων κο Θεόδωρο Κουκούλη .
Στo πλαίσιo των απονομών, ο Δήμαρχος Κυθήρων τίμησε τον σύλλογο μαραθωνοδρόμων Κρήτης με τιμητική πλακέτα και ο Σύλλογος ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα καθώς και ένα βιβλίο από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κο Κουράκη.

Αποτελέσματα

1. ΠΕΦΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2. ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
3. ΤΑΒΛΑΔΩΡΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ
4. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΝΙΚΟΣ
5. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
6. ΤΡΑΒΑΣΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
7. ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
8. ΚΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
9. ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
10. ΛΑΧΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11. ΣΤΡΙΛΙΓΚΑ ΜΑΡΙΑ
12. ΤΥΛΛΙΑΝΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
13. JOAN LINERT
14. ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15. ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
16. ΝΟΥΛΑΝΣ ΚΛΟΟΥΝΤ
17. ΠΛΟΥΜΗ ΑΡΓΥΡΩ
18. ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
19. ΑΦΟΡΔΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
20. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ
21. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ