Μπαράζ εφόδων σε κατοικίες στην Αττική, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της Δευτέρας η Αντιτρομοκρατική, εντείνοντας τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της γιάφκας με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί αυτήν την ώρα σε κατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Η έρευνα στη συγκεκριμένη κατοικία στη Ν.Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε εξέλιξη και διενεργείται με μεγάλη προσοχή από την αστυνομία, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι μπορεί εκεί να εντοπιστούν όπλα ή εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη κατοικία έχουν ήδη εντοπιστεί διαρρηκτικά εργαλεία, είδη μεταμφίεσης και άλλα σημαντικά ευρήματα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη, με μπαράζ εφόδων σε κατοικίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για ακόμη 8 έως 10 άτομα.

Ήδη, έχουν ερευνηθεί σπίτια στην Κυψέλη, το Περιστέρι, τον Περισσό, καθώς και στην Πάτρα, τα Κύθηρα και τη Θεσσαλία.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στα σπίτια που ερευνήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και άλλα ευρήματα, όπως είδη μεταμφίεσης και ασύρματοι, παρόμοιοι με αυτόν που είχε πάνω του ο Λ.Φούντας στη συμπλοκή της Δάφνης.

Προτεραιότητα, ωστόσο, αποτελεί ο εντοπισμός της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης, κάτι για το οποίο η αστυνομία είναι αισιόδοξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο έως ότου εντοπιστεί η γιάφκα με τον οπλισμό να υπάρξει τρομοκρατική επίθεση - απάντηση στις συλλήψεις, σε μια προσπάθεια του Επαναστατικού Αγώνα να επιδείξει ότι δεν έχει υποστεί επιχειρησιακό πλήγμα. Ανάλογη τακτική έχει ακολουθήσει στο παρελθόν η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως οι συλληφθέντες ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν επικοινωνία με πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί ως μέλη της 17Ν.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, συγκεκριμένα άτομα είχαν επικοινωνία και ρόλο καθοδηγητή των έξι συλληφθέντων, συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη δράση της 17Ν.

Οι έξι συλληφθέντες oδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για τους: Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32, Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30.