ΣΕΜΕΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (Αρωνιάδικα , Κυθηρα)

Λίγα λόγια...

Στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε έναν απ' τους πανέμορφους οικισμούς του παραδοσιακού χωριού Αρωνιάδικα, τις Πιτσινάδες, βρίσκονται οι παραδοσιακές κατοικίες Σέμελη.
Χρόνια ξεχασμένα, αν και στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι τον νησιού, τα Αρωνιάδικα και οι Πιτσινάδες παρέμειναν "παρθένα" στο πέρασμα των τελευταίων δεκαετιών, και σήμερα αναβιώνουν μέσα από τις "φόσες", τα "σφενδόνια", και τα παλιά αρχοντικά τους. Αναμφίβολα, τα Αρώνιαδικα βρίσκονται σε σημείο στρατηγικό, στο κέντρο των Κυθήρων και σε κοντίνη απόσταση από σημαντικούς οικισμούς και παραλίες.
H πρώτη από τις έξι παραδοσιακές κατοικίες που αποτελούν το συγκρότημα "Σεμέλη" είναι η μεγάλη παραδοσιακή "Καμάρα" με πατάρι, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα, ενώ το δεύτερο είναι ένα πλήρως αναπαλαιωμένο "Σφενδόνι", για δύο άτομα. Η τρίτη κατοικία φιλοξενεί 6 άτομα. Ο λανός είναι μια κατοικία δυο ατόμων, το Θολάκι  2-4 ατόμων , ενώ τέλος το Μυρτάλι φιλοξένει εώς 6 άτομα.
Τα δωμάτια βρίσκονται μέσα σε ένα πανέμορφο χώρο γεμάτο πράσινο, κήπους, δέντρα και λουλούδια, δίπλα σε μια καταπράσινη ρεματιά.
Για την ιδιαίτερη ομορφιά τους οι κατοικίες μας επιλέχθηκαν από τους παραγωγούς των δύο επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών του Mega Channel, "Τζιβαέρι" με την Βάνα Μπάρμα και "Έτσι Ξαφνικά" με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, για να γυριστούν σε αυτά σκηνές των σήριαλ.
Σέμελη, ένας συνδυασμός αυθεντικής ΚυθηραΪκής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς.


Περιοχή

Aρωνιάδικα

Αποστάσεις

Θάλασσα 10χλμ, Λιμάνι 14χλμ. , Αεροδρόμιο 4χλμ.

1ο Έτος Λειτουργίας

1998

Διάρκεια Λειτουργίας

Όλο τον χρόνο

Κατηγορία

Επιπλωμένες Εξοχικές Κατοικίες

Εξοπλισμός

Πολυχρηστικό Κουζινάκι η Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα,  TV , Βραστήρας, Καφετιέρα   Στεγνωτήρας Μαλλιών

Εξωτερικοί χώροι

Parking, Κήπος, Barbeque,  Χώροι Περίπατου,

Υπηρεσίες

Καθημερινός Καθαρισμός, Kαλάθι με παραδοσιακά προϊοόντα, Εκπτωτική κάρτα, Κρατήσεις Πλοίων-Εστιατορίων-Αυτοκινήτων, Babysitting , Μασάζ

Διαμονή

2 Δίκλινα Δωμάτια, 2 Τετράκλινα Δωμάτια, 2 Τεσσάρων-έξι ατόμων

Κατοικίδια

Ναι κατόπιν αιτήματος