Οδικό Δίκτυο

Στα Κύθηρα θα βρείτε ένα από τα ποιο πλούσια οδικά δίκτυα συγκριτικά με νησιά ιδίου μεγέθους. Το οδικό δίκτυο είναι πυκνό, στην πλειονότητά του ασφαλτοστρωμένο αλλά υπάρχουν και αρκετοί χωματόδρομοι που σε μερικές περιπτώσεις είναι σχετικά δύσβατοι. Οι αποστάσεις μπορεί να είναι μικρές αλλά οι δρόμοι συχνά είναι απόκρημνοι και έχουν πολλές στροφές, έτσι η οδήγηση γίνεται πιο δύσκολη. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές πληροφορίες που έχουν παρθεί και από τον Κ.Ο.Κ. της Ελλάδος.

Στα Κύθηρα οδηγείτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, όπως σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι οδικές αποστάσεις μετρούνται σε χιλιόμετρα. Δώστε προτεραιότητα σε όσους διέρχονται από δεξιά. Το όριο ταχύτητας στους κεντρικούς δρόμους είναι περίπου 80 – 100 χμ. ανά ώρα ( 48 – 60 μίλια ανά ώρα). Στα χωριά και όλους τους οικισμούς το όριο ταχύτητας είναι 50 χμ. ανά ώρα (30 μίλια ανά ώρα). Οι οδηγοί και οι επιβάτες πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας. Μην πίνετε αλκοόλ όταν οδηγείτε στα Κύθηρα.

Οι νόμοι για την οδήγηση και το αλκοόλ είναι πολύ αυστηροί. Οι οδηγοί μοτοσικλετών και ποδηλάτων υποχρεούνται να φορούν πάντα κράνη. Χρειάζονται πίσω και μπροστά φώτα στα ποδήλατα για τη νύχτα. Στις μοτοσικλέτες είναι υποχρεωτικό το μπροστινό φως όλες τις ώρες. Πρέπει να φέρετε το δίπλωμά σας ή την άδειά σας όταν οδηγείτε. Πρέπει να οδηγείτε μόνο τους ίδιους τύπους οχημάτων με την πατρίδα σας. Το όριο ηλικίας για την ενοικίαση αυτοκινήτου στα Κύθηρα είναι τα 21 έτη.