Δημοφιλή

Ξενοδοχεία στα Κύθηρα

Δες αναλυτικά το κάθε ξενοδοχείο

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Δωμάτια & Διαμερίσματα σε όλο το νησί

Σπίτια & Βίλες

Παραδοσιακοί Ξενώνες

Δρομολόγια Πλοίων

Δες τα δρομολόγια του Πορφυρούσα & του Aqua Jewel

Δρομολόγια Αεροπλάνου

Olympic Air - Aegean & της Sky Express

Εισιτήρια για τα Κύθηρα

Κλείσε τα εισιτήρια σου & κέρδισε χρόνο και χρήμα!!!

Χρήσιμα για το ταξίδι

ΑρχικήBlogΠάσχα στα Κύθηρα

Πάσχα στα Κύθηρα

Λίγο η ανοιξιάτικη διάθεση, λίγο το ότι πλησιάζει το Πάσχα, είναι αρκετά για να σας πείσουν για την επόμενη εξόρμηση σας. Και αν ακόμα αναρωτιέστε για το που, τότε η απάντηση είναι μία: Πάσχα στα Κύθηρα!

Το νησί των Κυθήρων βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα. Η πρόσβαση είναι εφικτή είτε μέσω πλοίου από τη Νεάπολη Λακωνίας, είτε από Πειραιά, Γύθειο, Κρήτη είτε αεροπορικώς.

easter1

Όσοι καταφέρετε να βρίσκεστε στο νησί από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ακολουθήστε τη μεταφορά του Επιτάφιου στα στενά σοκάκια της Χώρας. Τα αρώματα από τα ανθισμένα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών κατακλύζουν το χώρο ενώ οι κάτοικοι έχουν ανοιχτές τις αυλόπορτες με μία άγια εικόνα για να πάρουν την ευλογία κατά το πέρασμα του Επιτάφιου. Αν από την άλλη είστε λάτρης ακόμα πιο παραδοσιακών εθίμων τότε κατευθυνθείτε στο παραθαλάσσιο χωριό Αβλέμονας όπου κατά την περιφορά όλος ο οικισμός είναι φωτισμένος με φλεγόμενα τενεκεδάκια.

Το Μεγάλο Σάββατο παρακολουθήστε τη λειτουργία της Ανάστασης είτε στη Χώρα είτε σε κάποιο από τα γραφικά χωριά του νησιού. Μοναδική εμπειρία κατάνυξης αποτελεί η Ιερά Μονή Μυρτιδίων στα βορειοδυτικά της Χώρας, υπό τους ήχους της μαγευτική βυζαντινής μουσικής.

Την Κυριακή του Πάσχα, το νησί υποδέχεται την Ανάσταση με παραδοσιακά γλέντια, τραγούδια και πολύ φαγητό! Απολαύστε το κυριακάτικο τραπέζι σε μία από τις αναρίθμητες ταβέρνες του νησιού για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Αναμφισβήτητα, η Αγία Πελαγία είναι ο πιο must προορισμός αφού διοργανώνεται το πιο εντυπωσιακό γλέντι: σούβλισμα αρνιών στην παραλία, ντόπιο κρασί και άλλες παραδοσιακές λιχουδιές, μουσική και χορός μέχρι το βράδυ!

Βέβαια, τα Κύθηρα δεν είναι απλά ένας ιδανικός προορισμός για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα. Ως γνήσιος εκπρόσωπος των ελληνικών νησιών προσφέρει ήλιο, θάλασσα, μαγευτικά τοπία και διασκέδαση! Επομένως εντάξτε στο ταξιδιωτικό σας πρόγραμμα φυσιολατρικές περιηγήσεις, selfie στα γραφικά χωριά, χαλαρά ή πιο ζωηρά ποτά στη Χώρα και φυσικά ‘καιρού επιτρέποντος’ βουτιές στις μαγευτικές θάλασσες του νησιού. Καλό Πάσχα!

Δες επίσης