Για πολλούς οι καλύτερη και η πιο γνωστή παραλία του νησιού την οποία κανείς δεν πρέπει να την βγάλει από το πλάνο των διακοπών του όταν επισκεφθεί τα Κύθηρα. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη.

Η παραλία χωρίζεται σε τρία μέρη όπου το τρίτο και ποιό εντυπωσιακό είναι μια μικρή σπηλιά που περνώντας καταλήγετε σε μια πολύ μικρή παραλία.
Με ανατολικό προσανατολισμό η παραλία ενδύκνειται όταν φυσάει δυτικός, νότιος ή όχι δυνατός βόρειος άνεμος. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να οδηγήσετε μερικά μέτρα χωματόδρομο και μετά να κατεβείτε περίπου 120 λίθινα σκαλοπάτια.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό προετοιμαστείτε καλά. Ωστόσο από τον Ιούνιο του 2016 λειτουργεί καντίνα λίγο πριν το πάρκινγκ από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα (νερά, αναψυκτικά & φρέσκα σάντουιτς και πολλά ακόμα είδη, όλα φρέσκα). Η καντίνα είναι ανοιχτή από το πρωί 10.00 μέχρι αργά το απόγευμα.

Για τις υπόλοιπες παραλίες στα Κύθηρα πατήστε εδώ.