Δημοφιλή

Ξενοδοχεία στα Κύθηρα

Δες αναλυτικά το κάθε ξενοδοχείο

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Δωμάτια & Διαμερίσματα σε όλο το νησί

Σπίτια & Βίλες

Παραδοσιακοί Ξενώνες

Δρομολόγια Πλοίων

Δες τα δρομολόγια του Πορφυρούσα & του Aqua Jewel

Δρομολόγια Αεροπλάνου

Olympic Air - Aegean & της Sky Express

Εισιτήρια για τα Κύθηρα

Κλείσε τα εισιτήρια σου & κέρδισε χρόνο και χρήμα!!!

Χρήσιμα για το ταξίδι

ΑρχικήΒίντεοΗ ζωή αλλιώς | Κύθηρα, το νησί της Αρμονίας (Α’ Μέρος)

Η ζωή αλλιώς | Κύθηρα, το νησί της Αρμονίας (Α’ Μέρος)

Τα Κύθηρα που φανταζόμαστε και τα Κύθηρα που συναντήσαμε ήταν τελικά το ίδιο μέρος.

Τα Κύθηρα ήταν ανέκαθεν ένας τόπος ιδεατός. Σχεδόν ουτοπικός. Γεμάτος αντιθέσεις και ίσως γι΄αυτό, τόπος της αρμονίας. Αλλά και της ομορφιάς, καθώς κατά τον Ησίοδο, είναι το νησί που γεννήθηκε η Θεά Αφροδίτη.
Ξεκινήσαμε την περιήγησή μας, φτάνοντας στο Ενετικό Κάστρο πάνω από τη Χώρα, με την καλύτερο ξεναγό. Την κα. Ελένη, γεμάτη αγάπη και απίστευτες γνώσεις για το νησί της.
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Αθηνά Μαξίμου συνέχισαν το αφήγημα γι’ αυτό το νησί που δεν αγαπιέται, αλλά λατρεύεται.

Κανείς από τους δυο τους δεν είναι από τα Κύθηρα, αυτό όμως είναι το νησί τους. Το νησί που γεμίζει κάθε χρόνο τις αναμνήσεις τους ως ζευγάρι, που τους γεμίζει με στιγμές που χαίρονται τη ζωή, τη φύση, τους φίλους τους και ο ένας τον άλλον. Πίσω όμως από τη σχέση που ανέπτυξαν με το νησί της αρμονίας, βρίσκεται η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Η μαγική πένα, που λόγω των σεναρίων της και των τηλεοπτικών σήριαλ που αυθόρμητα αλλά τόσο καταλυτικά, επέλεξε να διαδραματίζονται στα Κύθηρα, το νησί αποκάλυψε τα θέλγητρά του και μάγεψε για πάντα μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα. Και για όλους αυτούς, το σπίτι της Μιρέλλας είναι η κεντρική εστία. Με τον Σπύρο, την χαρακτηριστική μορφή του νησιού, ειδικός στις εξερευνήσεις σε θάλασσα και στεριά, θα φτάσουμε στη Βυζαντινή Καστροπολιτεία της Παλαιοχώρας, η αλλιώς, στο Μυστρά των Κυθήρων ακούγοντας ιστορίες και μύθους συναρπαστικούς.

Στα Κύθηρα βρήκαμε ανθρώπους ουσιαστικούς, που δημιουργούν εκλεκτικές συγγένειες και πραγματικές σχέσεις. Κι αυτή τους η ενέργεια δίνει στο νησί την ξεχωριστή χάρη και την αρμονία του. Στα Κύθηρα μάθαμε πως το όνειρο της ευτυχίας και της χαράς είναι λεπτεπίλεπτο. Και μόνο εάν έχεις γαλήνη στην ψυχή σου μπορείς να Ζήσεις τη Ζωή σου Αλλιώς.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου
Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου

Δες επίσης