Δημοφιλή

Ξενοδοχεία στα Κύθηρα

Δες αναλυτικά το κάθε ξενοδοχείο

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Δωμάτια & Διαμερίσματα σε όλο το νησί

Σπίτια & Βίλες

Παραδοσιακοί Ξενώνες

Δρομολόγια Πλοίων

Δες τα δρομολόγια του Πορφυρούσα & του Aqua Jewel

Δρομολόγια Αεροπλάνου

Olympic Air - Aegean & της Sky Express

Εισιτήρια για τα Κύθηρα

Κλείσε τα εισιτήρια σου & κέρδισε χρόνο και χρήμα!!!

Χρήσιμα για το ταξίδι

Η παραλία της Αφροδίτης

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα Κύθηρα είναι το μέρος όπου αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη και ο τόπος όπου λατρεύτηκε. Σύμφωνα με έναν μύθο λοιπόν, η Αφροδίτη είχε υποσχεθεί στον Πάρη την Ωραία Ελένη της Σπάρτης, για την απόφαση του να δώσει σε αυτήν το μήλο της Έριδος. Η θέα, λέει ο ίδιος μύθος, ήταν αυτή που προστάτεψε το ζευγάρι όταν ο Πάρης “έκλεψε” την Ωραία Ελένη από την Σπάρτη και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής για την Τροία. Οι δυο τους βρήκαν καταφύγιο στα Κύθηρα μέχρι να φυσήξει  ούριος άνεμος. Έφτασαν λοιπόν, στον όρμο του Αγίου Νικολάου και στο λιμάνι της Σκάνδειας και μαζί με την Ωραία Ελένη κατέβηκαν από την τριήρη για να πάνε στο ναό της Αφροδίτης που βρισκόταν στη κορυφή του λόφου του Παλαιοκάστρου. Όταν η Ωραία Ελένη περπάτησε στην παραλία της Σκάνδειας (Παλαιόπολης) τα βότσαλα πήραν το σχήμα καρδιάς και ο Πάρης θεώρησε πως ήταν οιωνός από την αγαπημένη Θέα του. Στην κορυφή του λόφου πραγματοποίησε την σπονδή και πράγματι την επόμενη μέρα φύσηξε άνεμος και τα πλοία του Πάρη ξεκίνησαν ξανά για την Τροία.

Στα δικά μας χρόνια τα ερωτευμένα ζευγάρια συρρέουν στη παραλία της Παλαιόπολης για να βρουν τα βότσαλα σε σχήμα καρδιάς. Αν και όλα αυτά τα χρόνια, τόσα ζευγάρια έχουν μαζέψει χιλιάδες βότσαλα-καρδιές, η θεά Αφροδίτη παρακολουθεί από το θρόνο της που είναι ακριβώς πάνω από την παραλία και ρίχνει νέα ομορφότερα βότσαλα για τα επόμενα ζευγάρια που θα επισκεφτούν την παραλία της.

Το 2011 με πρωτοβουλία ιδιωτών ο θρόνος της Αφροδίτης και το μονοπάτι καθαρίστηκαν και μπορείτε εύκολα να νιώσετε και εσείς την παρουσία της Θεάς διάχυτη σε ολόκληρο το τοπίο και να απολαύσετε τη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Δίπλα στο θρόνο υπάρχουν Μυκηναϊκοί τάφοι. Περπατείστε στα βήματα της Ωραίας Ελένης, ερωτευτείτε ξανά με πάθος και “κλέψτε” τις δικές σας πέτρες σε σχήμα καρδιάς από την παραλία της Αφροδίτης.

Ζήστε το δικό σας μύθο στα Κύθηρα!

Δες επίσης